IKC speelruimte voor kinderen bij kinderdagverblijf 't Parelbosch in Eindhoven
IKC Νέα
Share
Οι ιδιοκτήτες Bas και Roel λένε γιατί συνεχίζουν να επενδύουν σε μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού

Συνέντευξη: Parelbosch

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των πρώτων μεταμορφώσεων στον παιδικό σταθμό 't Parelbosch στο Αϊντχόβεν, ενώσαμε και πάλι τις δυνάμεις μας για να μετατρέψουμε έναν χώρο σε έναν μαγικό φανταστικό κόσμο για τα παιδιά!

Θα θέλαμε να αφήσουμε τους ιδιοκτήτες Bas και Roel de Waal να μιλήσουν για το ιδιαίτερο όραμά τους.

Σχετικά με το φυτώριο 't Parelbosch

"Η Gretha van den Bosch ξεκίνησε το φυτώριο το 2001. Το 2017, το αναλάβαμε μαζί και επενδύσαμε για να βάλουμε το μοναδικό μας όραμα σε αυτό". Το όνομα 't Parelbosch διατηρεί ουσιαστικά το όνομα της κ. van den Bosch- καθώς το όνομα Gretha είναι ελληνικό και σημαίνει "μαργαριτάρι".

Με την ιδέα να δούμε την παιδική φροντίδα με διαφορετικό τρόπο, και με βάση την ιδέα να υποστηρίξουμε τους γονείς και τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο, το 't Parelbosch ξεκίνησε ως ιδιωτικός παιδικός σταθμός. Αργότερα, η φροντίδα διευρύνθηκε ώστε να συμπεριλάβει ομάδες προσχολικής αγωγής όπου προσφέρεται προσχολική εκπαίδευση, και το 't Parelbosch εξελίχθηκε σε αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερα ως ιδιωτικό, κοινωνικό κέντρο παιδικής φροντίδας. "Με την πάροδο των ετών, έχουμε παράσχει πολλές φροντίδες σε ομογενείς και έχουμε βοηθήσει τους γονείς με την ενσωμάτωση. Για παράδειγμα, βοηθάμε οικογένειες με παιδιά που δεν γνωρίζουν καλά την ολλανδική γλώσσα και βοηθάμε τους γονείς με το επίδομα παιδικής φροντίδας, τις αιτήσεις του δήμου, την προ- και μετεκπαίδευση, την παρακολούθηση και άλλες επίσημες ενέργειες".

 

"Υπάρχουν αρκετοί παιδικοί σταθμοί με κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά λίγοι είναι πρόθυμοι να φτάσουν τόσο μακριά όσο εμείς."

kinderhoek in de dagopvang voor extra beleving voor kinderen
kinderhoek in dagopvang met een kermis thema

 

Οι ανάγκες του παιδιού και οι ιδέες του πελάτη, μαζί σε ένα σχέδιο

"Βρήκαμε τους χώρους μας λίγο βαρετούς - ήταν καιρός να τους ανακαινίσουμε. Σκεφτήκαμε πολύ και περάσαμε πολλές ώρες στο διαδίκτυο αναζητώντας όμορφα νέα έπιπλα. Δεν θέλαμε ένα συνονθύλευμα από μικρά κομμάτια εδώ κι εκεί, οπότε αναζητήσαμε μια ολοκληρωμένη λύση για ολόκληρο το χώρο - έτσι καταλήξαμε στην IKC".

"Επειδή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την ανάπτυξη των μικρών παιδιών, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μαζί και να ανακαλύπτουν κάθε είδους πράγματα. Για το σκοπό αυτό, μια γωνιά παιχνιδιού είναι ο ιδανικός χώρος για να εξερευνήσουν ανεξάρτητα και να επινοήσουν ιστορίες μαζί με άλλα παιδιά στις οποίες μπορούν να απορροφηθούν". Μια ωραία ευρύχωρη γωνιά παιχνιδιού δίνει στα παιδιά αυτή την ελευθερία. Και χάρη στην καλή επίπλωση, τα κρατάει ταυτόχρονα μακριά από το τρέξιμο. "Έτσι ο δάσκαλος της ομάδας έχει καλύτερη εποπτεία και υπάρχει επίσης περισσότερη ηρεμία και ησυχία χάρη στη σωστή διαρρύθμιση. Για να ολοκληρωθεί η εμπειρία δημιουργούνται επίσης στοιχεία μάθησης στο πλαίσιο του θέματος, τα οποία εμπλουτίζουν τα μαθήματα πάρα πολύ. Μπορούν να προσαρμόσουν οι ίδιοι τις γωνίες ανάλογα με την ομάδα και την προγραμματισμένη δραστηριότητα!"

Ο σχεδιασμός άφησε όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία για να δώσει στο IKC carte blanche. Ωστόσο, το 't Parelbosch ήθελε να αντικατοπτρίζει ένα συγκεκριμένο θέμα σε κάθε δωμάτιο, που να ταιριάζει με το όνομα του συγκεκριμένου δωματίου. Έτσι, υπάρχουν τώρα αίθουσες παιχνιδιού γύρω από θέματα όπως η μαγεία και οι μάγισσες, η χώρα των ονείρων, μια πανηγυρική χαρά, κύκνοι και ελάφια.

"Είναι δύσκολο να πούμε ποια είναι η αγαπημένη μας γωνιά παιχνιδιού. Πιστεύουμε ότι όλες οι γωνιές παιχνιδιού είναι τέλειες για το θέμα και την ηλικιακή ομάδα για την οποία προορίζονται. Η αγαπημένη γωνιά παιχνιδιού των παιδιών, είναι και η δική μας αγαπημένη!"


Η ηλικία των παιδιών λήφθηκε επίσης υπόψη- τα νήπια καταλαβαίνουν ήδη πολύ περισσότερα για το περιβάλλον τους από ό,τι τα νήπια, για παράδειγμα. Έτσι, σε αυτόν τον χώρο για παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών, η ομάδα IKC Design παρείχε συναρπαστικά αλλά φιλικά προς τα παιδιά σχέδια, εμπνευσμένα από τον πελάτη από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές με παρόμοιο πολύχρωμο θέμα τεράτων. "Τα σχέδια μας εξέπληξαν θετικά ξανά και ξανά με πολύ διαφορετικά, πολύ καλύτερα, αποτελέσματα από αυτά που θα μπορούσαμε να φανταστούμε για τον εαυτό μας", λέει.

"Μας προσφέρθηκαν πολλές επιλογές και είχαμε τη δυνατότητα να δούμε παραδείγματα πριν χρειαστεί να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Ήταν ξεκάθαρο ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα και είχαμε την αίσθηση ότι η IKC ήθελε πάντα να κάνει το κάτι παραπάνω, πράγμα που μας ξεκούραζε πολύ. Το στήσιμο/εγκατάσταση έγινε επίσης σε χρόνο μηδέν με φιλικούς εγκαταστάτες".

Kinderopvang speelruimte met heksenthema
Kinderopvang speelruimte met heksenthema

 

Όλοι απολαμβάνουν τη θετική συμβολή

Δεν είναι μόνο μια γιορτή για τα παιδιά, αλλά και μια γιορτή για τους γονείς. "Κάνουμε συχνά ξεναγήσεις, φυσικά, και ο κόσμος σχεδόν πάντα ενθουσιάζεται αιματηρά με τα διάφορα δωμάτια που έχουμε", λέει. Αν και είναι σαφές ότι υπάρχει πάντα μια σκέψη πίσω από αυτό, όλα τα δωμάτια είναι εντελώς μοναδικά. "Αυτό δίνει μια τακτοποιημένη και επαγγελματική αίσθηση, ακόμη και παράλληλα με τις δημιουργικές εμπειρίες που δημιουργούνται", λέει.

Μερικές φορές συμβαίνει τα παιδιά ή οι γονείς που γνωρίζουν το 't Parelbosch να επιστρέφουν για να δουν πώς είναι όλα αυτά τώρα. "Τις προάλλες υπήρχε κάποιος που ήθελε να επιστρέψει και να ρίξει μια ματιά έξι χρόνια μετά από το γεγονός από περιέργεια!"

"Δεν έχουμε καν φτιάξει όλα τα δωμάτια ακόμα, οπότε η επόμενη γωνιά παιχνιδιού είναι κάτι που πάντα περιμένουμε με ανυπομονησία".

Δείτε το πλήρες έργο με όλες τις φωτογραφίες ή ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα του Parelbosch. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι μπορεί να κάνει το IKC για την παιδική σας φροντίδα; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για προσωπικές συμβουλές.

Επικοινωνία